L´Espai 1522 acollirà la presentació de l'espectacle musical Enecus, dedicat a Ignasi de Loiola, que es podrà veure el setembre al Kursaal
Tindrà lloc el dimecres 16 de febrer, a les 19 hores. Les entrades per a la presentació, que tindrà un format de performance, es poden reservar a partir d’avui dimarts a la web de Manresa 2022.
Amb l’any ignasià ja encetat, el projecte Manresa 2022 té preparats més d’un centenar d’activitats, entre les quals hi destaca l’espectacle musical de producció manresana Enecus. A tall de presentació d’aquest acte, l’equip dirigit per Enric Llort ha preparat una performance d’uns 20 minuts, en la qual es destil·larà el concepte d’Enecus per tal de presentar-lo en públic. Aquesta exhibició tindrà lloc el pròxim 16 de febrer a les 19 hores, a l’Espai Manresa 1522. A partir d’avui dimecres 9 de febrer es poden reservar les invitacions a través de la pàgina webwww.manresa2022.cat.
Enecus és un espectacle musical inspirat en la transformació d’Ignasi de Loiola, des d’una visió contemporània i laica, allunyant-se dels convencionalismes escenogràfics. En l’espectacle s’hi troben involucrats artistes manresans de renom, com són Jordi Figueras, Celeste Alías, Marta Valero, Xavier Mestres, Natxo Tarrés i Salva Racero, entre altres. L’espectacle coral tindrà lloc els dies 17 i 18 de setembre a la Sala Gran del Teatre Kursaal.
Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats
Enecus forma part d’un programa que conté més de 40 accions i 100 activitats i que està distribuït en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Precisament, L’espectacle musical Enecus és un dels actes més notoris de l’eix de Cultura i Art. Destaquen també el fòrum internacional de debat interreligiós —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— i les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals on hi destaquen els Love of Lesbian, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Manel Camp, l’Escolania de Montserrat o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.
L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte.
De Manresa al món
Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.