menu
Imatge de fons
Manresa 2022 Actualitat

Manresa impulsa una xarxa de municipis i entitats que promogui el Camí Ignasià amb la vista posada al 2022

29/04/2015

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha signat avui a Cervera el conveni per a la promoció del camí que subscriuran també Azpeitia, altres divuit poblacions catalanes i quatre entitats vinculades.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha signat avui el conveni de cooperació per a la promoció del Camí Ignasià juntament amb altres set municipis del tram català del camí que uneix Loiola, al País Basc, i Manresa passant per La Rioja, Navarra i Aragó.

L’objectiu és estructurar una xarxa de municipis per on passa aquesta via singular per poder convertir el Camí de Sant Ignasi en una ruta cultural europea i poder accedir així a fons europeus que permetin impulsar la seva promoció de cara al 2022.

La signatura ha tingut lloc aquesta tarda en una reunió que ha tingut lloc a la Paeria de Cervera amb la participació de l’alcalde de la capital de la Segarra, Ramon Royes, que ha estat l’amfitrió de la trobada, i els alcaldes i alcaldesses de Bellpuig, Salvador Bonjoch; Castellolí, Joan Serra; Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia; Ribera d’Ondara, Francesc Sabanés; i Verdú, Josep Riera; i el tinent d’alcalde d’Igualada, Jordi Riba. Igualment, han signat el conveni Josep Lluís Iriberri, sj., director general de l'Oficina del Camí Ignasià; i Ramon Sanllehí, director de la Fundació Cova Sant Ignasi. A partir d’ara s’hi aniran afegint al conveni els municipis d’Azpeitia, la localitat basca on comença el camí; Alcarràs, Castellgalí, Castellnou de Seana, El Bruc, Jorba, Lleida, Palau d’Anglesola, Tàrrega i Veciana. I també ho faran el Patronat de la Muntanya de Montserrat i ARSA, l’empresa gestora del Monestir de Montserrat. La regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós, ha acompanyat l’alcalde en aquest acte de signatura. Potenciar el camí i aconseguir fons europeus El conveni recull la vocació dels municipis i les entitats que el subscriuen de sumar voluntats per impulsar i potenciar un itinerari cultural i turístic centrat en la ruta que va recórrer Sant Ignasi l'any 1522, entre les localitats de Loiola i Manresa –l’anomenat Camí Ignasià- mitjançant una actuació conjunta en defensa i promoció dels respectius recursos turístics, històrics, culturals i econòmics.

Per aconseguir-ho, es preveu la creació d'una associació que permeti estructurar una xarxa de cooperació entre els municipis i altres entitats a l’entorn del Camí Ignasià, amb la perspectiva d’una ampliació futura cap a una possible Ruta Ignasiana Europea. Les principals activitats de la xarxa de cooperació seran, segons el conveni les següents:

• Promoure el desenvolupament del Camí Ignasià com a producte turístic i nexe cultural i econòmic entre les ciutats, municipis, institucions i organismes de la xarxa i la resta de demandes turístiques i culturals internacionals. • Proposar activitats per dotar al Camí Ignasià de continguts concrets que permetin desenvolupar productes turístics i relacions culturals, així com estratègies per consolidar, impulsar i finançar les accions de la xarxa de cooperació. • Difondre adequadament les activitats turístiques i culturals realitzades entorn al Camí Ignasià. • Cercar i analitzar fonts de finançament públiques i/o privades i convocatòries de subvencions –amb especial atenció als fons europeus- per finançar el desenvolupament del Camí Ignasià. • Participar i col·laborar activament en el desenvolupament d'iniciatives de ciutats, municipis i comarques que contribueixin a una major potencialitat del Camí Ignasià. • Realitzar propostes per a identificar, inventariar els recursos, crear productes turístics i culturals, organitzar la seva difusió i distribució, amb el necessari condicionament de transport, allotjaments, gastronomia i activitats per promoure el Camí Ignasià. • Impulsar la integració en la Xarxa de la resta de ciutats, municipis, institucions i organismes del Camí, com a punt de trobada i reflexió.. • Mantenir de forma estable un flux d'informació sobre el Camí Ignasià, entre les ciutats, municipis, institucions i organismes que l'integren, per aconseguir la deguda cohesió i participació de tots els seus membres. • Organitzar i executar accions de comercialització turística al voltant dels productes turístics existents i futurs del Camí Ignasià.