Se celebra una reunió de municipis del Camí Ignasià català per a impulsar-ne la promoció de forma coordinada
La jornada de treball es va celebrar ahir a la població lleidatana de Palau d’Anglesola, amb la participació de disset municipis catalans. La representació de l’Ajuntament de Manresa va estar encapçalada pel regidor d’Empresa, Coneixement i Turisme, Joan Vila Marta
Ahir dijous 4 de juliol es va celebrar la reunió de municipis del Camí Ignasià català, acollida per Palau d’Anglesola (Lleida). La reunió, a la qual van assistir representants de 17 municipis pels quals transcorre el recorregut del camí en territori català, va versar sobre noves visions del Camí com a producte turístic després de l’any 2022. Aquest va ser una fita important per a l’impuls de la ruta, emmarcat en els 500 anys de la commemoració de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa. La trobada també va plantejar pròxims passos conjunts entre els municipis, amb la proposta d’organitzar-se en un ens municipalista que coordini la promoció i gestió del Camí.
Joan Vila Marta, regidor d’Empresa, Coneixement i Turisme, ha fet retorn de les visites que Manresa ha efectuat més de seixanta municipis al llarg dels 700 quilòmetres del Camí Ignasià basc, riojà, navarrès i aragonès en els darrers mesos. En aquestes visites s’ha compartit la visió exposada a la reunió per a donar un nou impuls al Camí des dels municipis de tot el traçat amb una adhesió plena a les propostes de coordinació.
A la trobada hi van assistir representants polítics i tècnics dels municipis de Manresa, Marganell, Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, Castellolí, Igualada, Veciana, Montmaneu, Cervera, Tàrrega, Verdú, Castellnou de Seana, Palau d’Anglesola, Bell-lloc d’Urgell, Alcoletge, Lleida i Torres de Segre.
El Camí Ignasià ressegueix les passes que Ignasi de Loiola va fer ara fa 502 anys en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem i té inici a la casa on va néixer a Azpeitia (Euskadi), passa pel territori actual de cinc comunitats autònomes i finalitza a Manresa, on va fer una estada d’onze mesos en els quals va viure una profunda transformació espiritual. El Camí Ignasià és una oportunitat per a dinamitzar turísticament territoris d’interior amb propostes de turisme sostenible i accessible.
(*) Peu de foto: Representants de poblacions per on passa el Camí Ignasià van fer una reunió de treball a Palau d’Anglesola