menu
Imatge de fons
Manresa 2022 Actualitat

El projecte Bots pel Canvi de Manresa 2022 participarà aquest diumenge en la ballada de sardanes de Punt Manresa

25/03/2022

La mostra combinarà la ballada de sardanes amb el ritme musical de les pilotes de bàsquet de Bots pel Canvi, diumenge a les 12 del migdia a la plaça Sant Domènec

Els nois i noies que participen del projecte Bots pel Canvi de Manresa 2022 s’integraran aquest diumenge en la ballada de sardanes de Punt Manresa, en una experiència inèdita que busca teixir complicitats. Així, en dues de les peces de la ballada, els ritmes creats amb les pilotes de bàsquet es compenetraran amb la dansa i la música de la sardana. L’espectacle s’iniciarà a les 12 del migdia, a la plaça Sant Domènec.

La iniciativa neix amb l’objectiu de crear aliances entre persones i entitats de diferents àmbits. Tot i ser dues activitats relacionades amb el món musical, es tracta de projectes ben diferents. Per una banda, Punt Manresa és la unió de l’Agrupació Cultural del Bages, del Casal Cultural Dansaires Manresans i del Grup Sardanista Dintre el Bosc, que organitzen ballades de sardanes amb l’objectiu d’apropar-les a tothom. De l’altra banda, el projecte Bots pel Canvi té la voluntat de crear comunitat entre el jovent de Manresa i de promoure el sentiment de pertinença i compromís amb la ciutat, a través de tallers i activitats que tenen com a protagonistes els ritmes que es creen amb pilotes de bàsquet.

Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats

La iniciativa Bots pel Canvi forma part d’un programa que conté més de 40 accions i 100 activitats i que està distribuït en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Destaca el fòrum internacional de debat interreligiós —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— i les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals, amb Love of Lesbian, la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Carles Cases, Manel Camp o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.

L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte, en especial la Fundació La Caixa, essent el patrocinador principal, i AUSA, Constructora del Cardoner, Denso i la corredoria d’assegurances Pujol com a patrocinadors globals del projecte.

De Manresa al món

Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.