menu
Imatge de fons
Manresa 2022 Actualitat

Carst, la darrera obra de Manel Camp, sonarà als Jardins de la Cova de Sant Ignasi de Manresa

14/03/2022

L’obra que es podrà escoltar el 20 de març, s’engloba en el projecte ‘De Minorisa a Carst’, un treball en commemoració al 75è aniversari de l’artista, emmarcat dins de Manresa 2022

Manel Camp presentarà el pròxim diumenge 20 de març a les 12 h del migdia als Jardins de la Cova de Sant Ignasi Carst, un concert multidisciplinari que combina música i dansa i que forma part del projecte ‘De Minorisa a Carst’. Les entrades per aquest concert tenen un preu de 15 €, i estan disponibles a través de la web www.manresa2022.cat i www.entrapolis.com.

L’espectacle agafa tot el significat de la paraula carst per definir-se: per una banda, càrstic és com defineix l’artista manresà al paisatge que ens envolta, posant com a exemple la muntanya de Montserrat o al Tramuntana mallorquina, dos elements que precisament han inspirat Manel Camp per a compondre aquesta obra. Per altra banda, també considera que el modelat càrstic és similar al que vivim les persones interiorment, en forma de transformació personal. Una transformació com la que va viure Ignasi de Loiola fa just 500 anys.

El concert estarà compost per un quartet de jazz, format per Manel Camp al piano, Mathew Simon a la trompeta, Xisco Aguiló al contrabaix i Lluís Ribalta a la bateria. Als músics se’ls hi afegeix la Companyia de Dansa Elysian Ballet, dirigides per Laura Batallé. Tot pegat es representarà als Jardins de la Cova de Sant Ignasi, un espai que va de bracet amb concepte de transformació, gràcies a l’estada d’Ignasi de Loiola.

Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats

El concert de Manel Camp forma part d’un programa que conté més de 40 accions i 100 activitats i que està distribuït en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Destaca el fòrum internacional de debat interreligiós —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— i les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals, amb Love of Lesbian, la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Carles Cases, l’Escolania de Montserrat o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.

L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte.

De Manresa al món

Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.